kinigoi-ths-nyxtas

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν κι εμείς συνεχίζουμε τις παρουσιάσεις στα επιτραπέζια που μας αρέσουν και παίζουμε με αμείωτο ρυθμό! «Οι κυνηγοί της Νύχτας» , λοιπόν είναι η σημερινή μας παρουσίαση . Ένα επιτραπέζιο για μεγάλες παρέες καθώς παίζεται από 4 έως 8 παίχτες . Το παιχνίδι στηρίζεται λίγο στο μηχανισμό παιχνιδιού του στυλ «Πέφτει η Νύχτα στο Παλέρμο» καθώς κάθε παίχτης στην αρχή του παιχνιδιού αναλαμβάνει τυχαία έναν χαρακτήρα που μπορεί να είναι είτε Βρυκόλακας , είτε Λυκάνθρωπος , είτε απλός Άνθρωπος .

kinigoi-ths-nyxtas-players

Ανάλογα με το χαρακτήρα που τράβηξε , έχει και διαφορετικό στόχο ώστε αν τον εκπληρώσει , να κερδίσει το παιχνίδι . Για παράδειγμα , εάν τράβηξε Λυκάνθρωπο , έχει ως σκοπό να εξοντώσει όλους τους Βρυκόλακες και το ανάποδο .

Κάθε χαρακτήρας έχει συγκεκριμένο αριθμό πόντων ζωής και επάνω στο ταμπλό του παιχνιδιού τοποθετούνται δείκτες που δείχνουν τους πόντους κάθε παίκτη για κάθε χρονική στιγμή στο παιχνίδι . Όταν οι πόντοι ενός παίχτη μηδενιστούν , τότε «πεθαίνει» και βγαίνει απ το παιχνίδι.

Σε κάθε γύρο , ένας παίχτης αφού ρίξει τα ζάρια τα οποία καθορίζουν σε ποια τοποθεσία στο ταμπλό θα πάει , ακολουθεί τις οδηγίες που αναγράφονται στη συγκεκριμένη τοποθεσία και τραβάει τις αντίστοιχες κάρτες  και στη συνέχεια μπορεί αν θέλει να επιτεθεί σε κάποιον άλλο παίχτη χρησιμοποιώντας και πάλι τα ζάρια .

kinigoi-ths-nyxtas-cards

Εδώ είναι που το παιχνίδι γίνεται ενδιαφέρον καθώς οι παίχτες δεν γνωρίζουν ο ένας την ταυτότητα του άλλου (όπως και στο Παλέρμο δηλαδή) και γίνεται πραγματικός χαμός ! Οπότε , τραβώντας τις κατάλληλες κάρτες και αναλύοντας τη συμπεριφορά του κάθε παίχτη , θα πρέπει να διακρίνουν τι είναι ο καθένας , αν είναι σύμμαχος ή αντίπαλος και να πράξουν ανάλογα .

kinigoi-ths-nyxtas-game

Τέλος να αναφέρουμε ότι στη συσκευασία του παιχνιδιού περιέχονται και επιπλέον χαρακτήρες , με πιό δυνατά χαρακτηριστικά (σαν expansion δηλαδή) για πιο προχωρημένα παιχνίδια και παίχτες , το οποίο του δίνει μια μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο .

kinigoi-ths-nyxtas-review

Συμπέρασμα

Αρκετά καλό παιχνίδι για ΜΕΓΑΛΕΣ παρέες , σαν τη δική μας καλή ώρα , με δολοπλοκίες , ίντριγκες , πισώπλατες μαχαιριές , φιλίες που χαλάνε και τέτοια όμορφα σκηνικά …

Θα σας κρατήσει για αρκετές νύχτες !